هدف از این تحقیق بررسی حمایت سازمانی با فرمت docx در قالب 24 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 


فهرست مطالب
حمایت سازمانی
2-3حمایت سازمانی
2-4 پیشینه پژوهش
2-5چارچوب نظری تحقیق
فهرست منابع

 


مفهوم «حمایت ادراک شده از سوی سازمان» نخستین بار در سال 1986 مطرح و از رشته روانشناسی وارد ادبیات مدیریت شد از همان آغاز با استقبال پژوهشگران سازمانی و مدیران اجرایی روبرو شد. حمایت ادراک شده از سوی سازمان به «باور کارکنان از این که سازمان تا چه حد برای همکاری¬هایشان ارزش قائل می¬شود و به رفاه آن¬ها اهمیت می¬دهد، اشاره می¬کند» (آیزنبرگر ، 1986). 

 


مبنای نظری حمایت سازمانی، نظریه تبادل اجتماعی است. طبق این نظریه، در روابط اجتماعی وقتی کسی در حق دیگری لطفی می¬کند او خود را موظف احساس می¬کند که لطف او را جبران کند. هرچه این لطف و کمک بزرگتر باشد، فرد بیشتر تمایل دارد آن را جبران کند. محققان معتقدند بین کارکنان و کارفرمایان نیز چنین تبادل اجتماعی¬ای در جریان است زیرا سازمان منبعی است که نیازهای کارکنان را برآورده می¬کند و بنابراین رابطه بده-بستان در مورد روابط بین کارکنان و کارفرمایان صادق است. 

 

 

نظریه حمایت سازمانی بیان می¬کند که کارکنان دیدگـاهی کـلی از میزان حمـایت سازمان نسبت به خود شکل می¬دهند و در ازای این حمایت به اهداف سازمان و تحقق آن¬ها توجه می¬کنند. به عبارت دیگر وقتی سازمان به رفاه کارکنان توجه کند کارکنان این توجه را با تعهد بیشتر و عملکرد بهتر جبران می-کنند(آیزنبرگر، آرملی  ،رکسوینکل  ، لینچ ، و رودس ، 2001). 

 

 

نظریه¬پردازان تبادل اجتماعی معتقدند ارزش رابطه بده-بستان زمانی بیشتر می¬شود که به صورت اختیاری انجام شود. زمانی که کارکنان احساس کنند سازمان خود به رفاه آن¬ها توجه می¬کند و نه به خاطر الزامـات قانونی یا فشار اتحادیه پاسخ بهتری به آن می¬دهند و در جهت تحقق اهداف سازمان بهتر عمل می¬کنند.

 

 

 علاوه بر این سازمان منبع ارضای برخی از نیازهای اجتماعی کارکنان مانند نیاز به احراز هویت، نیاز به تعلق و عزت نفس به شمار می¬آید. بنابراین کارکنان برای حفظ منبع ارضای این نیازها و بر اساس هنجار تبادل به سازمان در رسیدن به اهدافش کمک می¬کنند(آیزنبرگر، 2001).