هدف از این تحقیق بررسی شیعیان عراق و شکل گیری جامعه ی شیعی با فرمت docx در قالب 66 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

شیعیان عراق

واژه شناسی شیعه

شیعه در لغت

شیعه در اصطلاح

چگونگی ورود اسلام به عراق

شکل گیری جامعه ی شیعی در عراق

جمعیت شیعی عراق

ویژگی های آن 

هویت یابی شیعیان عراق

مولفه های موثر بر آن

برگذاری مناسک

عناصر فرهنگی در جامعه ی شیعی عراق

ناشران تخصصی شیعی

حوزه های علمی

منابع

 

 

 

شیعیان اصطلاحاً کسانی هستند که در زمان رسول خدا (ص) با حضرت علی (ع) انس و الفتی داشتند ولی بعدها ویژه کسانی شد که به افضلیت حضرت علی (ع) قائل شدند. یا دسته‌ای که پس از پیامبر اکرم (ص) هواخواه حضرت علی (ع) بودند. شیخ مفید، شیعیان را معتقد به تقدّم و افضلیت امام علی(ع) بر سایر صحابه و نیز قائل به وجود نص بر امامت او می­داند. شیخ طوسی شیعه را معتقد به امامت حضرت علی (ع) بر اساس اراده الهی و وصیت پیامبر اکرم می­داند.

 

 

 

شیعه در جهان امروز نیز به جمعیتی از مسلمانان اطلاق می­شود که امامت، حکومت، خلافت و ولایت بلافصل را حقّ حضرت علی(ع) بعد از پیامبر می­دانند. لذا به همفکران و اصحاب امام علی ع که نظرات سیاسی‑ اجتماعی ایشان را ترویج می‌کردند عنوان شیعیان علی (ع) اطلاق گردید. استعمال واژۀ مذکور در عصر خلافت امام علی (ع) استعمال گسترده‌تری یافت؛ به‌طوری که مرزبندی‌های اجتماعی سیاسی آن روز با  همین مشخصه (شیعۀ علی/شیعۀ عثمان) مشخّص می‌شد.

 

 

 

سپس در روند تطور و تکوین جامعۀ شیعی در دوره‌های بعدی در سرتاسر بلاد اسلامی، از قبیل حجاز، یمن، عراق، شامات و ایران این گروه شناخته شده‌تر شدند، البته همین پدیده رابطه مستقیمی با افزایش آزار و اذیت و تعقیب و کشتارشان توسط جریان‌های مقابل بود. این چنین بود که مذهب شیعه ریشه‌دار گردید و به عنوان دومین مذهب بزرگ اسلامی امروزه طرفدار حمایت از وصایت و امامت علی بن ابی طالب (ع) شناخته شده‌است.