هدف از این تحقیق بررسی جهانی شدن و افراط گرایی اسلامی با فرمت docx در قالب 8 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

جهانی شدن و افراط گرایی اسلامی

پژوهش‏های خارجی

پژوهش‏های داخلی

پژوهش تجربی

مانوئل کاستلز

اولریش بک

تعاریف

فهرست منابع و مآخذ

 

 

 

بابی سعید(1379) در کتاب هراس بنیادین(اروپا مداری و ظهور اسلام گرایی) تحلیلی نظری و مفهومی از دوره ها و گفتمان های تاریخی اسلام در برابر اروپا به دست می دهد. اندیشه نگارنده در بررسی گفتمان اسلام گرایی و بازتاب آن در عرصه جهانی، بر جهانی شدن امام خمینی(ره) و انقلاب ایران متمرکز است. بابی سعید به بیان این مطلب می پردازد که اسلام گرایی طرحی است که قصد دارد اسلام را از یک نقطه مرکزی در درون گفتمان های اجتماعی مسلمین، به «دال برتر» تبدیل کند. لذا شعار رایج آنها این است که«اسلام یگانه راه حل است»؛ بنابراین اسلام گرایان با ساختن یک «دال برتر» از اسلام، قصد دارند میدان کلی گفتمانی را به هم پیوند دهند؛ یعنی گفتمان های دیگر به آن ارجاع شوند.

 

 

 

 مانوئل کاستلز(1381) در کتاب«عصر اطلاعات: اقتصاد، جامعه و فرهنگ» به بررسی ریشه ها و عوامل ظهور اسلام گرایی از منظر جنبش های اجتماعی می پردازد. در تحلیل جنبش های اجتماعی جدید بر سه اصل هویت و نهضت و دشمن نهضت تأکید می شود. کاستلز تلاش می کند در این چارچوب ظهور جریانات معترض در جامعه شبکه ای یا جهانی شدن را بر اساس تقابل هویت توضیح دهد. در تلقی کاستلز سه صورت بندی از هویت مطرح می گردد، هویت مشروعیت بخش، هویت مقاومت و هویت برنامه دار. هویت مشروعیت بخش درصدد تثبیت وضع موجود و هژمونیک ساختن آن است و هویت مقاومت در برابر هویت مسلط به مقاومت می پردازد. هویت برنامه دار فراتر از مقاومت در پی تشکیل و صورتبندی هویت جدید و بدیل برمی آید. از این رو ظهور جنبش های دینی در تحلیل کاستلز، نتیجه تقابل هویت های جوامع غیرغرب در برابر هژمونی غرب می باشد.